The Studio

Luis Carlo D. Sapno Design Studio aims to provide quality architectural and planning consultancy services to clients and projects of various scales and types. We aspire to fully share our technical expertise, creativity and conscientiousness in providing sound architectural and design solutions.

Client satisfaction is our Studio's commitment.

Our humble practice, by far, is diversified. Currently, the studio's projects span from designing private residences to commercial offices, health facilities planning, general renovation works, as well as architectural interiors.

We do business in any part of the Philippines as fulfillment of the studio's goal - having its design advocacy to be of service to the people in various parts of the country. Our design practice and consultation services have also been availed by international design firms for projects abroad.

The Architect

Ar. Luis Carlo D. Sapno is licensed to practice both as an architect (2008) and as an urban/environmental planner (2012). He is an alumnus of the College of Architecture of the University of Santo Tomas, and is a candidate for Master's Degree in Urban and Regional Planning in the University of the Philippines.

His expertise in architecture and planning is attributed to his past work experiences in various design firms and real estate developers since graduating in 2006.

Apart from the design industry, Ar. Sapno is also an educator. He has part-time teaching engagements with the very promising architectural schools of De La Salle - College of Saint Benilde School of Design and Arts (DLS-CSB-SDA), and Don Bosco Technical College Mandaluyong (DBTC).

After five years of working for corporate and design firms, Ar. Sapno entered into private practice in 2011 to focus on his individual and corporate clients. With particular expertise in architectural concepts and design, Ar. Sapno established Luis Carlo D. Sapno Design Studio in Quezon City in 2013.

Design Team

On architectural design and space planning: Ar. Luis Carlo D. Sapno, En.P.

On structural design: Engr. Allen V. Arroyo, MSCE, M.ASEP(Structural Design Consultant)

On electrical and lighting design: Engr. Nabil Mounayer (Electrical and Lighting Consultant)

On sanitary and mechanical planning and design: Ar. Joshua S. Cunanan, RMP (Sanitary and Mechanical Planning Consultant) Engr. Roderick C. Yocor, RMP (Sanitary and Mechanical Planning Consultant)

Services

1. Architectural Design

a. Comprehensive Design
b. Conceptual Design
c. Design Development
d. Renovation

2. Master Planning

3. Architectural Interiors

4. Space Planning

5. Specialty Design
a. Furniture Design
b. Environmental Graphics
c. Corporate Identity

6. Design-Build

Contact Details

Address: 39 Plaridel St., Doña Aurora, Quezon City

Mobile: +63 917 635 0612

Landline: 02 712 2092

E-mail: sapnodesignstudio@gmail.com

Website: www.sapnodesignstudio.com

Facebook: https://www.facebook.com/sapnodesignstudio

Linkedin: http://ph.linkedin.com/in/sapnodesignstudio

2015 Works

Project: A Proposed Three-Storey Residence

Location: North Susana Executive Village, Tandang Sora, Quezon City

Service: Architectural Design

The project called for maximizing the very limited lot size of 100 sqm to make it feel spacious and well ventilated for a small family of five. The client’s choice of color is monochromatic, which our studio has interpreted through plain white walls with subtle accents of grey. The design concept for the façade is the use of clean lines and volumetric play of depths, as seen in the casting of its shadows. Our efficient space planning has afforded this design, to accommodate essential living area, dining, kitchen, 4 toilet and baths, a master bedroom, 3 bedrooms, 1 guest room, and even a maid’s room. The product is truly a minimalist beauty with maximum functionality.


Project: A Proposed Interior Design for an Aesthetic and Surgical Clinic

Location: BF Homes, Parañaque

Service: Design-Build

The parameters given in this project is to make the interiors reflect the type of service this business establishment offers its clientele – top-class aesthetic services and generous comfort. The color scheme reflects this royal treatment in patient care services through the perfect marriage of purple on plain whites, with subtle touches of gold trimmings and edgings for elegance. To fully maximize the space and to add to the design element, we integrated repetitive use of mirrors within the walls of every room in this clinic. The design outcome of this proposed aesthetic clinic has exuded what the place is all about, promoting beauty.



Project: A Proposed Office Interior Renovation and Fit-out

Location: IBM Plaza Bldg., Eastwood City, Libis, Quezon City

Service: Design-Build

This 95 sqm office required our studio to provide solutions for two problems: one, to provide for the present spatial needs of the company’s operations; and two, to have that same solution flexible enough for its future expansion requirements. Considrering these, our studio made use of the furniture as elements of boundaries, from which future expansion can be afforded.

The present layout has been reduced to more practical and ample sizes to address its spatial requirements. The corporate image of the client is also reflected through basic color scheme using its corporate color. With the company’s vision of becoming a cutting-edge leader in the refrigeration industry, we have re-designed its interiors through simple expressions of pointed and linear accents through the walls and floors. Design appeal, functionality, flexibility sum up all our work in this office renovation.





Project: A Proposed Interior Renovation and Expansion of a Hospital

Location: Tarlac City, Tarlac

Service: Architectural Design

In its effort to improve its services to its patients, this hospital sought our studio’s services to aesthetically renovate its interiors and functionally rectify its facilities. Better quality interiors prioritizing patient and workforce circulation, complemented by modern design trends constitute better and healthier patient environment.

With this in mind, our studio proposed the de-cluttering of its existing interiors to give it a more spacious feel – breathable interiors for its patients. With practicality in mind, our attempt is to create an interior with minimalist aesthetics and more focus on the correction of spatial requirements. This correction has addressed spatial requirements for better movement to make day-to-day operations more efficient. These initial designs have started since 2013, and now we are in the final phases of the space planning and design.


Proposed Main Lobby

Proposed Radiology Department

Proposed Emergency Room

Proposed Doctors' Clinics

Proposed Cashier/Waiting Area/Lounge